Tips ‘Klaar voor Huis in Beeld’

Home / Tips ‘Klaar voor Huis in Beeld’
Zorg voor uw huis, zodat het in de perfecte staat is voor de fotoreportage.
Hieronder geven wij u een aantal tips om de woning gereed te maken voor onze fotograaf.
  • Zorg dat de woning altijd opgeruimd en schoon is. Haal losse spullen, zoals speelgoed, kleding, sleutelbossen, boeken en tijdschriften uit het zicht. Verwijder ook alle jassen uit de entree. Bij het maken van een fotoreportage gebeurt het vaak dat de bewoner spullen van de ene naar de andere kamer verplaatst om zo de rommel uit beeld te houden. Bij het maken van een videoreportage is dat niet mogelijk, omdat wij met de camera in één keer door het huis lopen. De woning dient dus perfect opgeruimd te zijn.

  • Toon de woning zo open en zichtbaar mogelijk met open gordijnen en gesnoeide heggen. Laat ook de ramengoed zien, dus geen gesloten gordijnen of luxaflexen. Zorg, indien mogelijk, dat er geen auto’s voor de woning staan, zodat de woning duidelijk zichtbaar is.
  • Zorg dat er niet teveel meubels in de woonkamer staan.
  • Verwijder alles van het werkblad in de keuken, zoals een zeeppomp, olijfolie, afwasmiddel en pannen.
  • Zet de container uit de tuin en verwijder alle kleine tuinartikelen, zoals emmers, gieters en bezems.
  • Maak de bedden in de slaapkamer strak op en verwijder huishoudelijke artikelen, zoals een wasrek, wasmand en strijkplank.
  • Haal alle tandenborstels, verzorgingsartikelen en handdoeken uit de badkamer. Ook de wc-mat, wc-borstel en wc-rolhouder niet vergeten.
  • Overige ruimtes zoals studie- of werkkamer moeten schoon, geordend en overzichtelijk zijn.
  • Breng (of gooi) overbodige spullen weg.
  • Als laatst willen wij u adviseren om de verlichting in uw huis niet aan te doen voor de fotoreportage. Huis in Beeld is van mening dat een huis er zo rustig en neutraal mogelijk moet uitzien. Verlichting is uiteraard sfeervol, maar op de foto kan het te overheersend zijn. Bovendien worden de foto’s er te kleurig en onrustig van en het suggereert wellicht dat uw huis een donker huis is waar men meestal op zoek is naar een huis met voldoende daglicht. Wij zorgen voor foto’s die voldoende belicht zijn!

Niet naar de tips ‘Klaar voor Huis in Beeld’ gekeken? Zo regelen wij het.
Als de woning niet is opgeruimd, zal de fotograaf ter plaatse kijken of hij met het verschuiven van een aantal zaken toch nog een mooie fotoreportage kan maken. Is de rommel te veel om op te ruimen, maar wil de eigenaar of makelaar toch dat er een fotoreportage gemaakt wordt? Dan kan de fotograaf de kwaliteit niet garanderen. Het huis wordt op dat moment gefotografeerd zoals het is.

De fotograaf komt om te fotograferen en niet om op te ruimen. Ook heeft het geen zin om pas op te ruimen als de fotograaf al binnen is, aangezien aansluitend de volgende afspraak gepland staat. Uiteraard zijn wij altijd bereid een handje te helpen als er even iets uit beeld moet worden gehaald om zo een optimale foto te kunnen maken.