Styling Tips

Extra maatregelen!

 • Wij schudden geen handen
 • Indien u verkouden bent dit graag van te voren melden
 • Maximaal 3 personen aanwezig in de woning. ( inclusief de fotograaf en/of de inmeter ) *
 • Voor zover mogelijk 1 persoon aanwezig per kamer. Spreek dit met elkaar af van te voren.
 • 1,5 meter afstand houden tot elkaar.
 • Wij fotograferen de woning zoals deze is..

Extra maatregelen!

Is alles tip top in orde zodat het in perfecte staat is voor de fotoreportage?

Hieronder geven wij je een aantal tips om de woning gereed te maken voor onze fotograaf.

 • Zorg dat de woning altijd opgeruimd en schoon is. Haal losse spullen, zoals speelgoed, kleding, sleutelbossen, boeken en tijdschriften uit het zicht. Verwijder ook alle jassen uit de entree. Bij het maken van een fotoreportage gebeurt het vaak dat de bewoner spullen van de ene naar de andere kamer verplaatst om zo de rommel uit beeld te houden. Bij het maken van een videoreportage is dat niet mogelijk, omdat wij met de camera in één keer door het huis lopen. De woning dient dus perfect opgeruimd te zijn.
 • Toon de woning zo open en zichtbaar mogelijk met open gordijnen en gesnoeide heggen. Laat ook de ramengoed zien, dus geen gesloten gordijnen of luxaflexen. Zorg, indien mogelijk, dat er geen auto’s voor de woning staan, zodat de woning duidelijk zichtbaar is.
 • Zorg dat er niet teveel meubels in de woonkamer staan.
 • Verwijder alles van het werkblad in de keuken, zoals een zeeppomp, olijfolie, afwasmiddel en pannen.
 • Zet de container uit de tuin en verwijder alle kleine tuinartikelen, zoals emmers, gieters en bezems.
 • Maak de bedden in de slaapkamer strak op en verwijder huishoudelijke artikelen, zoals een wasrek, wasmand en strijkplank.
 • Haal alle tandenborstels, verzorgingsartikelen en handdoeken uit de badkamer. Ook de wc-mat, wc-borstel en wc-rollen niet vergeten.
 • Overige ruimtes zoals studie- of werkkamer moeten schoon, geordend en overzichtelijk zijn.
 • Breng (of gooi) overbodige spullen weg.
 • Als laatst willen wij je adviseren om de verlichting in het huis niet aan te doen voor de fotoreportage. Huis in Beeld is van mening dat een huis er zo rustig en neutraal mogelijk moet uitzien. Verlichting is uiteraard sfeervol, maar op de foto kan het te overheersend zijn. Bovendien worden de foto’s er te kleurig en onrustig van en het suggereert wellicht dat je huis een donker huis is, waar men meestal op zoek is naar een huis met voldoende daglicht. Wij zorgen voor foto’s die voldoende belicht zijn.

NIET NAAR DE TIPS ‘KLAAR VOOR HUIS IN BEELD’ GEKEKEN? ZO REGELEN WIJ HET.

Als de woning niet is opgeruimd, zal de fotograaf ter plaatse kijken of hij met het verschuiven van een aantal zaken toch nog een mooie fotoreportage kan maken. Is de rommel te veel om op te ruimen, maar wil de eigenaar of makelaar toch dat er een fotoreportage gemaakt wordt? Dan kan de fotograaf de kwaliteit niet garanderen. Het huis wordt op dat moment gefotografeerd zoals het is.

De fotograaf komt om te fotograferen en niet om op te ruimen. Ook heeft het geen zin om pas op te ruimen als de fotograaf al binnen is, aangezien aansluitend de volgende afspraak gepland staat. Uiteraard zijn wij altijd bereid een handje te helpen als er even iets uit beeld moet worden gehaald om zo een optimale foto te kunnen maken.

VOORWAARDEN FOTOGRAFIE

Achteraf wensen t.a.v. de fotoreportage kenbaar maken is niet mogelijk. Als de verkoper/makelaar speciale wensen heeft voor de presentatie van de woning dient hij/ zij zelf aanwezig te zijn.

De fotograaf zal niet altijd de foto’s van zijn keuze kunnen maken en een compromis moeten sluiten qua compositie door rommel of obstakels. Hij/zij zal dan zo goed mogelijk de ruimte in beeld brengen om de reportage compleet te maken. De
opdrachtgever moet zelf de keuze maken of hij deze foto’s wil gebruiken. De klant kan de fotoreportage of een deel daarvan op basis van de gekozen compositie niet afkeuren.

Als naar mening van de verkoper of makelaar de weersomstandigheden het niet toelaten om een mooie reportage te maken, dan is de verkoper of makelaar verantwoordelijk voor het afzeggen of verplaatsen van de afspraak.

 

VOORWAARDEN PLATTEGRONDEN EN INMETEN

Het programma waar de plattegronden in gemaakt worden voor plaatsing op Funda heeft helaas een aantal beperkingen (vooral de 3D versie), waardoor wij niet in staat zijn de woning tot in detail na te maken. Het gaat bij een plattegrond ook niet om de details maar om een indicatie van de indeling en de juiste afmetingen.

Bij het bepalen van de vloeroppervlakte en inhoud is uitgegaan van de branchebrede meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is een afgeleide van de NEN-2580 norm en is vastgesteld door NVM, VBO Makelaar, VastgoedPRO, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer.

Door deze nieuwe meetinstructie komt het vaak voor dat de oppervlakten van uw woning niet overeenkomen (minder zijn) met de oppervlakten die je verwacht (naar aanleiding van soortgelijke te koop staande woningen) of waarvoor je de woning destijds gekocht heeft.

VOORWAARDEN FOTOGRAFIE EN VIDEO IN DE WINTER

Wij streven ernaar om een huis altijd zo goed mogelijk te presenteren. Helaas is de fotograaf afhankelijk van het weer en het daarbij behorende licht. In de winter is het vaak buiten te donker voor een perfect resultaat en zelfs als de zon er ’s winters wel is, staat deze zo laag dat ook dit geen ideale omstandigheden zijn voor een perfect resultaat. Ook hebben veel mensen in december een kerstboom en

kerstversiering in huis. Wij raden het af om in deze omstandigheden uw huis te laten fotograferen. Ook willen wij u adviseren om bij sneeuwval geen foto’s te laten maken. De fotograaf is niet verantwoordelijk voor het weer!