fbpx

Algemene voorwaarden

Home / Algemene voorwaarden

Voorwaarden fotografie

Achteraf wensen t.a.v. de fotoreportage kenbaar maken is niet mogelijk. Als de verkoper/makelaar speciale wensen heeft voor de presentatie van de woning dient hij/zij zelf aanwezig te zijn.

De fotograaf zal niet altijd de foto’s van zijn keuze kunnen maken en een compromis moeten sluiten qua compositie door rommel of obstakels. Hij/zij zal dan zo goed mogelijk de ruimte in beeld brengen om de reportage compleet te maken. De opdrachtgever moet zelf de keuze maken of hij deze foto’s wil gebruiken. De klant kan de fotoreportage of een deel daarvan op basis van de gekozen compositie niet afkeuren.

Als naar mening van de verkoper of makelaar de weersomstandigheden het niet toelaten om een mooie reportage te maken, dan is de verkoper of makelaar verantwoordelijk voor het afzeggen of verplaatsen van de afspraak.

Voorwaarden plattegronden en inmeten

Het programma waar de plattegronden in gemaakt worden voor plaatsing op Funda heeft helaas een aantal beperkingen (vooral de 3D versie), waardoor wij niet in staat zijn de woning tot in detail na te maken. Het gaat bij een plattegrond ook niet om de details maar om een indicatie van de indeling en de juiste afmetingen.

Bij het bepalen van de vloeroppervlakte en inhoud is uitgegaan van de branchbrede meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is een afgeleide van de NEN-2580 norm en is vastgesteld door NVM, VBO Makelaar, VastgoedPRO, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer.

Door deze nieuwe meetinstructie komt het vaak voor dat de oppervlakten van uw woning niet overeenkomen (minder zijn) met de oppervlakten die u verwacht (naar aanleiding van soortgelijke te koop staande woningen) of waarvoor u de woning destijds gekocht heeft.

Voorwaarden fotografie en video in de winter

Wij streven ernaar om een huis altijd zo goed mogelijk te presenteren. Helaas is de fotograaf afhankelijk van het weer en het daarbij behorende licht. In de winter is het vaak buiten te donker voor een perfect resultaat en zelfs als de zon er ’s winters wel is, staat deze zo laag dat ook dit geen ideale omstandigheden zijn voor een perfect resultaat. Ook hebben veel mensen in december een kerstboom en kerstversiering in huis. Wij raden het af om in deze omstandigheden uw huis te laten fotograferen. Ook willen wij u adviseren om bij sneeuwval geen foto’s te laten maken. De fotograaf is niet verantwoordelijk voor het weer!